Un comitet de ministri din Guvernul britanic, prezidat de premierul Theresa May, a sprijinit marti extinderea Aeroportului Heathrow. UPDATE Decizia guvernului de a permite Aeroportului Heathrow de a se extinde este cel mai clar semn ca marea Britanie este deschisa pentru afaceri dupa votul sau de a parasi Uniunea Europeana, a declarat ministrul Transporturilor Chris Grayling, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aceasta este intr-adevar o decizie mare pentru aceasta tara, insa este de asemenea cel mai clar semn, post-referendum, ca aceasta tara este clar deschisa pentru afaceri", a spus ministrul.

Intrebat despre neintelegerile din Guvern asupra optiunii Heathrow, careia i s-au opus, printre altii, ministrul de Externe Boris Johnson, Grayling a declarat ca ar fi imposibil sa faci un astfel de proiect fara ca unii oameni sa nu fie de acord.

Heathrow, cel mai activ aeroport din Europa, s-a luptat cu rivalul sau mai mic Gatwick pentru dreptul de a se extinde, dupa ce guverne succesive nu au reusit sa ia o decizie asupra unei noi piste, din cauza protestelor politice si de mediu.

Guvernul urmeaza sa faca un anunt oficial in parlament la ora 11:30 GMT cu privire la varianta pe care au ales sa o sustina.

"Surse imi spun ca Heathrow a primit sprijinul comitetului in aceasta dimineata", scrie reporterul politic BBC Laura Kuenssberg pe Twitter.

Kuenssberg nu a specificat care dintre cele doua variante pentru Heathrow a primit sustinerea guvernului - o noua pista sau extinderea uneia dintre pistele existente.