Militantii din Fasia Gaza risca sa fie complet distrusi in cazul in care vor declansa un nou razboi impotriva Israelului, a declarat ministrul Apararii de la Tel Aviv, Avigdor Lieberman, intr-un interviu pentru publicatia palestiniana Al-Quds, scrie Mediafax.

"In calitate de ministru al Apararii, as dori sa clarific ca nu avem nicio intentie sa declansam un nou razboi impotriva vecinilor nostiri din Fasia Gaza sau Cisiordania, Liban sau Siria," a mai afirmat Lieberman.

"Dar militantii din Fasia Gaza, la fel ca iranienii, intentioneaza sa elimine statul Israel. (...) Daca aduc un nou razboi impotriva Israelului, va fi ultimul pentru ei. Doresc sa subliniez. Va fi ultima lor confruntare deoarece ii vom distruge complet," a continuat oficialul israelian.

Lieberman, care este considerat unul dintre cei mai intransigenti membrii ai Cabinetului Netanyahu, este in favoarea solutiei cu doua state pentru a rezolva conflictul intre israelieni si palestinieni.

Nascut in Republica Sovietica Moldova, Avigdor Lieberman a emigrat in 1978 in Israel, unde s-a alaturat Likud. In 1999 si-a creat propria formatiune de extrema-dreapta, Israel Beiteinu.