Copii sirieni refugiati fac imbracaminte pentru cumparatori britanici, arata o investigatie sub acoperire a BBC. Aceasta a fost facuta in fabrici din Turcia si a scos la iveala ca acesti copii fac articole de imbracaminte pentru Marks and Spencer si pentru retailer-ul online Asos.

Copii refugiati fac haine pentru clienti britaniciFoto: Captura YouTube

Refugiati au fost, de asemenea, descoperiti lucrand ilegal pentru Zara si Mango.

Toate brand-urile spun ca monitorizeaza cu atentie lanturile lor de aprovizionare si ca nu tolereaza exploatarea refugiatilor sau a copiilor.

Copiii care trebuie sa coase pentru a supravietui

Marks and Spencer spune ca la inspectiile sale in fabrici nu a gasit nici macar un singur refugiat sirian care sa lucreze pentru lantul sau de aprovizionare din Turcia.

Dar jurnalistii BBC au gasit sapte sirieni care lucreaza intr-unul dintre principalele fabrici retailerului britanic. Refugiatii castiga de multe ori putin mai mult de o lira pe o ora - mult sub salariul minim din Turcia.

Ei au fost angajati printr-un intermediar, care le-a dat bani cash pe strada.

Unul dintre refugiati a povestit in emisiunea Panorama de la BBC ca sunt rau tratati in fabrica. El a spus: "Daca se intampla ceva unui sirian, il vor arunca afara ca pe o bucata de panza."