Parlamentul Venezuelei, dominat de opozitie, a acuzat duminica regimul presedintelui Nicolas Maduro ca ar fi comis o "lovitura de stat" suspendand procesul referendumului pentru revocarea sefului statului, informeaza AFP, citata deAgerpres.

Nicolas MaduroFoto: Agerpres/Xinhua

In cursul unei sedinte furtunoase de patru ore, suspendata timp de 45 de minute ca urmare a navalirii in sala a sustinatorilor lui Maduro, Parlamentul i-a invitat pe cetatenii venezueleni si comunitatea internationala sa apere democratia.

Intr-o rezolutie, Adunarea Nationala a decis sa declare "intreruperea ordinii constitutionale si existenta unei lovituri de stat comise de regimul lui Nicolas Maduro".

In consecinta, ea invita "poporul Venezuelei la apararea activa a Constitutiei pana la restabilirea ordinii constitutionale" si "solicita comunitatii internationale sa activeze mecanisme" susceptibile sa readuca "democratia" in tara.

Fortele armate sunt rugate de asemenea "sa nu asculte sau sa execute ceva ce ar fi contrar Constitutiei".

Sedinta extraordinara a fost perturbata de intrarea in forta a unor grupuri chaviste (dupa numele defunctului presedinte Hugo Chavez, predecesor si mentor al lui Maduro). Au existat busculade, lovituri si insulte, cateva persoane fiind ranite usor.