Hillary Clinton isi consolideaza avansul in fata lui Donald Trump, candidata democrata devansandu-l pe Donald Trump cu 12 procente cu doua saptamani inaintea alegerilor prezidentiale din Statele Unite, arata cel mai nou sondaj, realizat de ABC News/Washington Post si dat publicitatii duminica, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul secretar de stat american, in varsta de 68 de ani, este cotata cu o intentie de vot de 50%, fata de 38% cat are Trump, excentricul magnat in varsta de 70 de ani.

De altfel, sefa de campanie a republicanilor, Kellyanne Conway, a recunoscut avansul inregistrat de rivala democrata, admitand ca "Suntem in urma", potrivit News.ro, care citeaza agentia DPA.

Kellyanne Conway sustine insa ca avansul lui Hillary Clinton se datoreaza in principal persoanelor care o sustin la evenimentele de campanie, printre care se numara Bill Clinton, Barack Obama, Michelle Obama, precum si vicepresedintele Joe Biden.

"Cu totii sunt mai populari decat ar spera ea vreodata", a afirmat sefa de campanie a republicanilor.

Donald Trump s-a prabusit considerabil in sondaje in ultimele doua saptamani, dupa ce peste 10 femei l-au acuzat pe candidatul republican de agresiune si hartuire sexuala.