Republicanul Donald Trump a promis sambata ca va anula achizitia Time Warner Inc de catre AT&T pentru formarea unui conglomerat media in cazul in care castiga alegerile din 8 noiembrie, spunand ca este un exemplu de "structura de putere" din presa americana, indreptata impotriva sa si a alegatorilor republicani, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump a enumera sambata seara planurile sale pentru primele 100 de zile de mandat prezidential, in cadrul unui discurs sustinut in localitatea istorica Gettysburg din Pennsylvania.

Magnatul a vorbit insa in cadrul discursului si despre nemultumirile sale personale si cum le va rezolva odata ajuns la Casa Alba.

La doar cateva momente dupa ce le-a promis cetatenilor americani ca va distruge status-quo-ul, Trump a promis ca le va da in judecata pe toate femeile care l-au acuzat de agresiune si hartuire sexuala dupa finalizarea alegerilor prezidentiale, numindu-le mincinoase.

Trump a adaugat o noua amenintare la criticile sale repetate aduse companiilor media americane, despre care afirma ca acopera nedrept campania pentru a o ajuta pe Hillary Clinton, candidata republicana.

"Incearca in mod disperat sa reduca la tacere voturile pentru mine si vocile cetatenilor americani@, le-a spus Trump sustinatorilor sai.

"Un exemplu de structura de putere cu care ma lupt este At&T, care incearca sa cumpere Time Warner Inc si prin urmare CNN, o achizitie p care nu o voi aproba in administratia mea, pentru ca este o concentrare de prea multa putere in mainile unui numar redus de persoane", a adaugat candidatul republican.

Trump a mai afirmat ca va analiza si o "rupere" a contractului de achizitie al NBC Universal de catre Comcast, semnat in 2013.

"Asemenea intelegeri ne distrug democratia", a afirmat el.