​Circa 80% dintre americanii intervievati in cadrul unui sondaj au marturisit ca sunt dezgustati de modul cum decurge actuala campanie electorala pentru presedintia SUA, iar 70% cred ca aceasta campanie afecteaza imaginea Statelor Unite in lume, relateaza vineri agentia EFE, citata de Agerpres.

Sondajul, efectuat de cotidianul Boston Globe și de universitatea Colby College, mai relevă că 69% dintre persoanele chestionate consideră că lipsa comportamentului civilizat în cursa la care participă democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump arată de fapt 'o criză'.

Un procent de 39% din rândul participanților la sondaj apreciază că pentru această campanie negativă vinovat este Trump, în timp ce 16% atribuie această vină lui Hillary, iar 37% cred că amândoi sunt vinovați în egală măsură.

Pe de altă parte, 81% dintre cei chestionați consideră că în disputele politice dezacordurile pot fi exprimate și 'într-un mod respectuos', evitându-se atacurile la persoană care au marcat actuala campanie, în timp ce 55% apreciază că insultele la adresa rivalului politic nu pot fi considerate niciodată 'un joc curat'.

'Există o lehamite față de comportamentul dezagreabil' ce a caracterizat această campanie, a estimat la rândul său responsabilul cu realizarea sondajului, Daniel M. Shea, director al centrului pentru Afaceri Publice la Colby College.

Când li s-a cerut să facă o comparație cu campaniile anterioare, 64% dintre persoanele chestionate au apreciat că actuala campanie este 'mult mai negativă'.