Aeroportul London City, de la periferia capitalei britanice, a fost evacuat temporar vineri seara in urma unui presupus incident chimic in urma caruia mai multe persoane au necesitat asistenta medicala pentru dificultati in respiratie, transmite BBC.

UPDATE ora 21:26 Aeroportul London City a fost declarat sigur dupa ce serviciile de urgenta nu au gasit nicio urma a presupusului incident chimic, transmite Reuters.

"Doua verificari complete ale cladirii aeroportului au fost facute in comun de catre pompieri si politisti, cu totii purtand echipamente de protectie", a anuntat brigada de pompieri.

"Nu au fost identificate date care sa depaseasca valorile obisnuite iar cladirea a fost ventilata, verificata si declarata sigura", au adaugat pompierii londonezi.

Pompierii au declarat anterior ca circa 500 de persoane au fost nevoite sa parasasca aeroportul din estul Londrei dupa ce mai multi pasageri au inceput sa se simta rau.

Ambulantele au tratat 26 de pacienti la fata locului iar Brigada de Pompieri a trimis echipamente folosite pentru gestionarea incidentelor chimice.

Serviciul de Ambulanta din Londra a anuntat intr-un mesaj pe Twitter ca 2 persoane au fost internate in spital.