Gigantul american Facebook si-a cerut scuze vineri pentru eliminarea unui videoclip care avea ca scop constientizare cancerului de san postat de un grup suedez, spunand ca a fost o decizie incorecta, scrie BBCNEws online.

In film era o animatie in care sanii femeilor erau reprezentati prin cercuri roz, explicand metode de descoperire a umflaturilor suspecte.

Imaginile au fost considerate "ofensatoare" de catre reteaua de socializare care le-a inlaturat.

Facebook starnise indignare si luna trecuta, cand a inlaturat "fata din napalm", o imagine simbol a sfarsitului razboiului din Vietnam. Ulterior, Facebook a permis publicarea acestei poze in care o fata cu arsuri peste tot fuge dupa un atac cu napalm.

Intr-o declaratie BBC, un purtator de cuvant al Facebook a declarat ca imaginile campaniei suedeze a fost postate la loc.

"Ne pare foarte rau, echipa noastra proceseaza milioane de imagini publicitare in fiecare saptamana, iar in unele cazuri sunt interzise incorect", s-a scuzat compania.

Anterior, Fundatia Suedeza de Cancer (Cancerfonden) a spus intr-o scrisoare deschisa pe Facebook ca aceasta campanie "nu a fost menita sa ofenseze".