Cea de-a treia dezbatere dintre Donald Trump si Hillary Clinton, care va dura 90 de minute, va incepe la ora locala 18:00 (ora 4 noaptea - ora Romaniei) si va fi gazduita de Universitatea Nevada din Las Vegas. Acestia se pregatesc pentru o noua confruntare in ultima dezbatere dinaintea alegerilor, care au loc pe 8 noiembrie.

Hillary Clinton si Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Este si ultima sansa a celor doi candidati de a schimba traiectoria alegerilor, dupa ce milioane de oameni vor urmari ultima mare dezbatere televizata a unei campanii ranchiunoase.

Trump este supus unei presiuni intense in aceasta dezbatere, cu doar 20 de zile inainte de alegeri si spera sa poata sa se ridice in sondaje, dupa un declin accentuat, datorat faptului ca Hillary Clinton a castigat in primele doua confruntari. Contracandidata republicanului incearca sa isi consolideze pozitia ferma, stiind ca o prestatie buna in aceasta dezbatere l-ar putea indeparta pe Trump..

Potrivit CNN News, Trump nu este un candidat obisnuit, deci exista o incertitudine cu privire la modul in care el se va apropia de dezbaterea finala, dupa ce sondajele stiintifice arata ca acesta a pierdut primele doua dezbateri.

Trump ar putea reveni la stilul sau combativ, fapt pe care l-a demonstrat si in dezbaterile anterioare, obtinand in mod eficient performanta sa neingradita pe traseul campaniei. Sau poate sa prezinte o personalitate mai sobra poporului american, oferind mai multe detalii despre modul in care va guverna si afisand un temperament mult mai temperat, chiar in timp ce incearca sa intoarca pagina in legatura cu ultimele controverse.

De la cea de-a doua dezbatere, Trump se confrunta cu un sir de acuzatii legate de acte de agresiune sexuala, acuzatii pe care el le-a comentat ca fiind mincinoase. Republicanul a mai facut, de asemenea, o acuzatie pe care nici un candidat din perioada moderna nu a indraznit sa o duca la acest nivel- ca alegerile sunt aranjate impotriva lui.

Acesta a mai spus ca, inainte de dezbaterea finala, contracandidata Hillary Clinton ar trebui sa faca un test de drog si ca o va baga la inchisoare daca va iesi el Presedinte. Delclaratia aceasta vine dupa ce, in mai multe randuri, Trump a afirmat ca Hillary Clinton a consumat droguri inaine de prima dezbatere, aceasta afisand o postura energica, in ciuda problemelor sale de sanatate.

Aaron Kall, editor ale unei noi carti care analizeaza performantele lui Donald Trump din prima dezbatere, puncteaza faptul ca agresivitatea de care a dat dovada acesta in dezbaterea din St. Louis- unul dintre cele mai aprinse momente din istoria politica a SUA- a aparut in momentul in care el era, oarecum, temperat.

Clinton ar putea, de asemenea, sa profite de utilizarea de e-mailuri de campanie furate de WikiLeaks, pentru a pretinde ca Trump manipuleaza informatii private care ar fi achizitionate de catre serviciile de informatii rusesti pentru a influenta alegerile din SUA. Aceasta ar putea indica faptul ca in continuare, Trump este prea prietenos cu un dusman al SUA- presedintele rus, Vladimir Putin.

Dezbaterea va fi transmisa in direct de numeroase media americane (ABC, Buzzfeed News, CBS, CNN, C-SPAN, The Daily Caller, Fox News, Huffington Post, NBC, PBS, Politico, Telemundo, The Wall Street Journal, Univision). Retelele de socializare online Facebook si Twitter, site-ul video la cerere Hulu si chiar Yahoo! vor retransmite dezbaterea.

In tarile francofone, mai multe canale de televiziune vor transmite dezbaterea, cu traducere simultana, printre care France 24, BFMTV si LCI, in Franta, si RDI, in Canada.

O problema pe care si-o pun multi americani este faptul ca tema imigratiei, aproape nu a fost mentionata in dezbaterile anterioare. Nici securitatea sociala nu a intrat in discutii, iar datoria nationala a fost mentionata in treacat. Analistii sunt sceptici in ceea ce priveste abordarea acestor teme in ultima dezbatere.

Intr-un poll realizat de BBC News, in momentul de fata, Hillary Clinton conduce cu 49%, iar Donald Trump este la mare distanta de ea cu 41%.

  • HotNews.ro va transmite livetext dezbaterea