Un ou spart, in care se afla un pui de pasare kiwi, specie aflata pe cale de disparitie, a fost salvat printr-o operatiune delicata si totodata inedita de ''reparare''. Puiul de kiwi, botezat Fissure, a eclozat pe 13 octombrie, la 11 zile dupa ce a fost adus la centrul Kiwi Encounter din cadrul parcului natural Rainbow Springs din Noua Zeelanda, informeaza DPA, citata de Agerpres.

Managerul centrului, Claire Travers, a declarat ca institutia, care face parte din programul national de inmultire a pasarilor kiwi, detine un depozit de coji de oua curate, ce pot fi folosite in astfel de situatii de urgenta. Chiar si asa, oul in care se afla Fissure fusese atat de deteriorat incat ea a declarat ca s-a temut ca acesta nu va putea supravietui.

Pentru repararea oului a fost folosita atat o bucata de coaja, cat si banda izolatoare, iar momentul in care Fissure a iesit la lumina a fost unul primit cu multa bucurie. ''Eclozarea in sine a fost uimitoare, bucata din coaja care a fost lipita, imitand coaja initiala, a crapat la unison ca si cum ar fi fost parte din oul initial'', a povestit Travers.

Travers a declarat ca incearca sa nu se ataseze prea mult de puii de kiwi care sunt eliberati in salbaticie cand ajung la greutatea sanatoasa. Insa pe Fissure il considera special. ''Are doua petice de pene albe deasupra ochilor asa ca poate fi deosebit imediat. Aduce putin cu Albert Einstein, cu sprancenele lui stufoase'', a spus Claire Travers.