Tinerii americani sunt atat de nemultumiti de aceste alegeri prezidentiale, incat, unul din patru spune ca ar prefera ca Pamantul sa fie lovit de un meteorit gigant decat sa-l vada pe Donald Trump sau pe Hillary Clinton la Casa Alba, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sondajul de opinie a fost realizat pentru a evalua nivelul de nefericire al tinerilor americani, cu privire la alegerile ce vor avea loc pe 8 noiembrie, a declarat Joshua Dyck, co-director al Centrului pentru Opinie Publica UMass Lowell, care a realizat acest sondaj, alaturi de Odyssey Millennials.

Aproximativ 53% din 1247 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani au spus ca ar prefera sa urmareasca cum un meteorit distruge lumea decat sa-l vada pe Trump la Casa Alba.

Circa 39% au spus ca presedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a autodeclarat presedinte pentru toata viata, sugerand astfel ca nu doreste sa predea puterea lui Trump sau Clinton. 26% dintre cei care au participat la realizarea sondajului ar prefera ca urmatorul lider sa fie selectat printr-o loterie aleatorie.

Aproximativ 23% au optat pentru varianta meteoritului gigant, in locul celor doi candidati.

"Evident, nu credem ca vorbesc serios", a declarat Dyck intr-un interviu telefonic.

"Faptul ca unul din patru tineri alege 'meteoritul gigant' spune ceva despre nemultumirea politica a tinerilor americani."

Acest lucru contrasteaza cu cresterea numarului de tineri alegatori participanti care au ajutat la propulsarea lui Obama la Casa Alba, in primul sau mandat- la alegerile din 2008.