Candidatul republican la Casa Alba, Donald Trump, nu exclude o intalnire cu Vladimir Putin chiar inainte de instalarea sa ca presedinte, in cazul in care va fi ales, intalnire care ar fi "un lucru minunat", dupa cum a declarat el la un post de radio, citat de CNN.

"Cred ca pot sa ma vad in ipostaza de a ma intalni cu Putin, sa ma intalnesc cu Rusia inainte de inceputul administratiei [mele]. Cred ca ar fi minunat", a spus el.

"Se spune: "Rusia il iubeste pe Donald Trump si Putin il iubeste pe Donald Trump (...). Il insulta [pe Putin] in mod constant, nu e de mirare ca el nu-i suporta pe Obama si pe Hillary Clinton", a spus Trump in interviul respectiv.

  • Afirmatiile sale vin intr-un moment de tensiune critica intre Rusia si SUA, pe fondul incapacitatii de a ajunge la un acord in privinta Siriei si al acuzatiilor americane ca Rusia s-ar afla in spatele mai multor actiuni de spargere a comunicatiilor Partidului Democrat. Deschiderea fata de Vladimir Putin manifestata de Trump si de reprezentanti de seama ai echipei sale de campanie a devenit, de altfel, unul dintre caile principale de atac ale taberei Clinton la adresa candidatului republican.

In cadrul aceluiasi interviu citat de CNN, Trump a vorbit din nou cu admiratie despre programul militar nuclear rus - care este "cu mult inaintea noastra" - si a atacat-o pe Clinton pentru opozitia pe care ea o manifesta fata de Kremlin: "Vorbeste dur cu Rusia. N-ar trebui sa vorbeasca asa dur (...) Sincer, daca ne intelegem cu Rusia si am inlatura ISIS, ar fi un lucru bun, nu un lucru rau".