Candidata comuna a mai multor formatiuni politice pentru alegerile prezidentiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a reactionat dur dupa ce Vlad Plahotniuc a sugerat ca ar sprijini-o in turul doi.

Vlad PlahotniucFoto: parlament.md

"Plahotniuc este cel mai detestat om din Moldova - oamenii stiu asta si el stie asta. Probabil traieste o drama personala in legatura cu acest lucru, insa nu-l voi compatimi. Criminalii trebuie sa plateasca pentru ceea ce au facut", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Candidata spune ca lui Plahotniuc ii este frica de faptul ca cele trei partide au desemnat un candidat comun: "Incercarea lui disperata de a ma compromite prin improscare cu propria mizerie arata doar lasitate si frica. Stiind ca murdareste orice atinge, el vine cu ideea ca m-ar sprijini in turul II".

"Crede ca asa ii va creste sansele lui Dodon sa cistige alegerile. Dodon, care i-a demonstrat loialitate de-a lungul timpului, va fi un mascarici care ii va face jocul. Doar ca oamenii sint mai destepti decit ii crede el si vor sti sa aleaga corect. Plahotniuc este doar un mafiot ordinar care incearca sa o faca pe sofisticatul. Nimic mai mult. Si locul lui este la puscarie, nu la conducerea tarii", a mai spus Maia Sandu.

Chiar daca a criticat-o, Plahotniuc daduse de inteles intr-un interviu pentruAll Moldovaca ar prefera-o socialistului pro-rus Igor Dodon.

"Intre Maia Sandu si Igor Dodon, il aleg pe Marian Lupu, desigur. Daca e, insa, sa comparam cei doi candidati indicati de dvs., Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova si un om care insista in ambitiile lui gresite si daunatoare", a spus Plahotniuc, intrebat despre variant in care Sandu ar ajunge in turul doi cu Dodon.

"Maia Sandu cred ca este corect directionata, spune ce gandeste, chiar daca o da in bara de multe ori si o duc smecherii de nas, o folosesc in razboaiele lor, cel putin pare sincera si nu am vazut sa promoveze idei daunatoare interesului national. Poate nu ar fi un presedinte bun, dar nu cred ca s-ar apuca sa distruga tara. Indiferent de situatie, raman la ideea ca Republica Moldova trebuie condusa de un presedinte pro-european¬, a declarat oligarhul.