Juan Carlos Herrara, tatal unui detinut, reclama faptul ca fiul sau, in varsta de 25 de ani, a fost ucis in mod brutal si mancat de ceilalti puscariasi din inchisoarea Tachira, din Venezuela, pe parcursul unei revolte ce a durat aproximativ o luna, informeaza The Independent, citat de Mediafax.

Revoltele din inchisoare au inceput in momentul in care opt vizitatori si doi gardieni au fost luati ostatici ca masura de protest impotriva supraaglomerarii din inchisori.

Juan Carlos Herrara a declarat presei locale ca fiul sau, Juan Carlos Herrera Jr, a fost injunghiat, spanzurat, dezmembrat si mancat in Centrul de Detentie Tachira. Juan Carlos Herrera Jr a fost trimis in inchisoare in anul 2015, sub acuzatia de furt. t rapoartelor, 350 de persoane au fost inghesuite in centrul de detentie, care are o capacitate de 120 de locuri. Revolta din inchisoare a inceput la data de 8 septembrie 2016.

In cadrul unei declaratii facute luni reporterilor, in urma unei vizite facute la inchisoare, la trei zile dupa ce s-a pus capat revoltei, tatal detinutului a afirmat: " Unul dintre cei care erau cu el atunci cand a fost ucis, a vazut tot ceea ce s-a intamplat. Fiul meu si alti doi au fost luati de 40 de persoane, injunghiati, spanzurati, iar apoi Dorancel i-a macelarit si a hranit detinutii cu ei".

Acesta face referire la Dorancel Vargas, inchis in anul 1999, pentru canibalism. "Acel [detinutul] cu care am vorbit, mi-a marturisit ca a fost batut cu un ciocan pentru a fi fortat sa manance ramasitele celor doi baieti", a adaugat acesta. O sursa anonima a Politiei a confirmat pentru reteaua tv Fox News Latino, ca cei doi detinuti lipsesc in urma revoltelor.