WikiLeaks a acuzat luni Ecuadorul ca i-a taiat conexiunea la internet fondatorului sau, Julian Assange, refugiat la ambasada ecuadoriana la Londra, o intrerupere legata, potrivit site-ului, de recentele dezvaluiri in legatura cu candidata democrata la Casa Alba, Hillary Clinton, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"Suntem in masura sa confirmam ca Ecuadorul i-a taiat conexiunea la internet lui Julian Assange, sambata, la orele 17.00 GMT, la scurt timp dupa publicarea discursului d-nei Clinton la Goldman Sachs", a scris pe Twitter WikiLeaks.

Niciun purtator de cuvant al ambasadei Ecuadorului nu a putut fi contactat pentru a face comentarii.

Intr-un comunicat, Ministerul de Externe de la Quito s-a limitat sa reafirme disponibilitatea Ecuadorului de a-i oferi azil politic lui Julian Assange, conform deciziei sale din 2012.

"Protectia statului ecuadorian va continua atat timp cat se vor mentine circumstantele care au condus la acordarea azilului", a declarat ministerul.

Agentia de comunicare a WkiLeaks, Sunshine Press, anuntase anterior ca aceasta intrerupere are legatura cu un anumit "stat", fara sa ofere alte detalii.

"Am activat planurile de urgenta corespunzatoare", adaugase WikiLeaks.

Sambata, WikiLeaks a publicat trei discursuri ale lui Hillary Clinton, platite de banca Goldman Sachs, aruncand o lumina crunta asupra legaturilor acesteia cu principalii actori de pe Wall Street.

Echipa de campanie a fostei Prime Doamne nu a contestat veridicitatea acestor documente, sustrase din e-mailurile lui John Podesta, presedintelui de campanie al candidatei democrate.

Ea a acuzat guvernul rus ca este responsabil de aceste scurgeri - punct de vedere impartasit si de catre guvernul american", precum si WikiLeaks ca-l ajuta pe rivalul sau in cursa pentru Casa Alba, republicanul Donald Trump.

Julian Assange, fondatorul site-ului de dezvaluiri WikiLeaks, traieste refugiat la ambasada Ecuadorului la Londra din iunie 2012.

Australianul se afla sub incidenta unui mandat de arestare intr-o ancheta pentru viol dupa plangerea depusa de o suedeza in 2010. Julian Assange neaga faptele, denuntand o manevra pentru a fi extradat in Statele Unite, unde este urmarit penal pentru difuzarea de catre WikiLeaks in 2010 a peste 250.000 de documente care dezvaluie culise ale diplomatiei americane.