Patru persoane au murit, iar cel putin zece au fost ranite in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce un balcon s-a surpat in timpul unei petreceri, intr-un imobil nou din centrul orasului Angers (vestul Frantei), relateaza News.ro citand AFP.

Balcon prabusit la AngersFoto: Captura YouTube

"Cauza acestui accident dramatic este evident accidentala", a apreciat o sursa apropiata anchetei. Niciunul dintre raniti nu este in pericol de moarte, a precizat o sursa spitaliceasca.

Sambata, in jurul orei locale 23.00 (duminica, 00.00, ora Romaniei), balconul s-a surpat la acest imobil situat pe strada Maille, la numarul 25, in centrul Angersului, a anuntat prefectura Maine-et-Loir intr-un comunicat in care precizeaza ca este vorba despre patru morti.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, victimele, se pare niste studenti, se aflau intr-un grup compact pe balcon, la al treilea etaj al imobilului, care da spre curtea interioara. Imobilul este nou, potrivit aceleiasi surse. El ar fi fost construit in anii 2000.

Balconul s-a surpat dintr-o cauza necunoscuta si a antrenat balcoanele de la doua etaje inferioare. Insa, potrivit unei surse din cadrul anchetei, nimeni nu se afla in balcoanele respective.

Cotidianul Ouest France scrie ca era vorba despre o petrecere de casa noua.

Patru cadavre au fost gasite dupa ce s-a inlaturat cea mai mare parte a molozului. Echipele de interventie au anuntat ca nu cauta alte victime.

Zece persoane, dintre care una intr-o "urgenta absoluta", dar fara ca viata sa-i fie in pericol, au fost evacuate catre Centrul Spitalicesc Universitar (CHU) din Angers.

Potrivit unei purtatoare de cuvant a CHU, contactata de AFP, in afara de cei zece raniti transportati la spital, alte patru persoane au fost duse la o clinica in Anjou.

Trei dintre ranitii internati la CHU au fost externati, a adaugat ea, precizand ca s-a actionat pentru "urgente relative" in toate cazurile.

Mijloace importante din partea pompierilor au fost mobilizate - 70 de oameni - in cadrul celulei de interventie a Saumur, dar si in cadrul SAMU.

O Celula de urgenta medico-psihologica (CUMP) a fost activata pentru victime aflate in stare de soc. Crucea Rosie s-a mobilizat, de asemenea, pe langa familiile victimelor.

Un centru de sustinere a familiilor a fost organizat in centrul de primire al CHU.

Ranitii "au toti in jur de 20 de ani. Sunt cu siguranta studenti", a confirmat pentru postul de radio France Info, Michel Pichon, directorul CHU.