Trei politisti au fost ucisi, iar alte opt persoane au fost ranite duminica la Gaziantep, in apropiere de frontiera Turciei cu Siria, unde atacatori kamikaze s-au detonat in timpul unei operatiuni vizand presupusi militanti din cadrul Statului Islamic, potrivit presei turce, relateaza agentia Associated Press, citata de News.ro.

Guvernatorul din Gaziantep, Ali Yerlikaya, a declarat pentru agentia pro-guvernamentala Anadolu ca politia a primit un pont despre prezenta unui grup de militanti jihadisti intr-o casa din cartierul Sahinbey din acest oras si ca fortele de securitate au lansat o operatiune cu scopul de a-i prinde.

Insa militantii s-au detonat in momentul in care si-au dat seama ca nu pot scapa, potrivit agentiei tuce.

Era neclar despre cati kamikaze este vorba.

"Din pacate, trei dintre ofiterii nostri de politie au fost martirizati, iar opt persoane, inclusiv patru sirieni, au fost ranite", a declarat Ali Yerlikay pentru Anadolu.

Potrivit agentiei turce, politisti se afla printre persoanele ranite, iar o persoana era in stare critica.

Guvernatorul a declarat ca raidul politiei a avut loc in urma unui pont potrivit caruia grupul ar fi planuit un atac asupra sediului unei asociatii culturale alawite din Gaziantep, potrivit Anadolu.

Turcia a fost afectata in ultimul an de o serie de atacuri sangeroase, atribuite Statului Islamic sau revendicate de activisti cu legaturi cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizatie interzisa ca terorista in Turcia.

In total 54 de persoane au fost ucise in august, cand un kamikaze s-a detonat in timpul unei nunti la Gaziantep. Autoritatile au atribuit carnagiul Statului Islamic.