Cel putin 17 persoane, inclusiv 14 rebeli, au fost ucise, iar alte zeci au fost ranite joi in explozia unei masini-capcana la un post de control aflat sub controlul opozitiei, in provincia Alep, in nordul Siriei, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relateaza AFP, citata de News.ro.

Explozia a avut loc in apropiere de orasul Azaz, situat nu departe de frontiera turca, a declarat pentru AFP, la Beirut, Observatorul, un ONG cu sediul in Marea Britanie.

Zeci de persoane au fost ranite, dintre care unele grav, iar bilantul mortilor ar putea creste, potrivit organizatiei.

Postul de control era detinut de gruparea rebela Al-Jabha al-Shamiya (Frontul Levantului), activa in provincia Alep, si este situat pe un drum care conduce spre postul de frontiera Bab al-Salama.

Gruparea jihadista Statul Islamic tinteste frecvent asemenea posturi de control, ca la 6 octombrie, cand a ucis 29 de rebeli intr-un atac asupra unui post de frontiera din provincia vecina, Idleb.

Peste 300.000 de persoane au fost ucise in Siria de la manifestatiile antiguvernamentale care au marcat inceputul razboiului, in martie 2011.