Oficialii din Florida au semnalat, joi, o noua zona de transmisie a virusului Zika in Miami si au cerut Guvernului Federal finantare pentru a ajuta la combaterea epidemiei. Guvernatorul Rick Scott a spus ca oficialii de stat din Sanatate au confirmat faptul ca transmiterea locala de catre tantari a virusului Zika se desfasoara intr-o zona mica din Miami-Dade, unde statul crede ca cinci persoane au fost deja infectate, informeaza Reuters.

Virusul ZikaFoto: europa.eu

Guvernatorul a declarat ca Departamentul de Sanatate al Statului este de parere ca transmisia virusului are loc numai in Miami Beach si in noua zona, care acopera aproximativ 2,6 km patrati.

Zika este, in primul rand, un motiv de ingrijorare pentru femeile insarcinate si partenerii lor, deoarece a fost asociat cu o serie de defecte congenitale, inclusiv microcefalie, marcata de dimensiunile reduse ale craniului si de creierul subdezvoltat, care poate duce la probleme grave.

Luna trecuta, oficiali din domeniul sanatatii din SUA au cerut femeilor insarcinate sa ia considerare anularea deplasarilor la Miami, din cauza virusului Zika, chiar daca statul a emis un avertisment de calatorie pentru Wynwood, aflat in vecinatate de Miami, care a fost prima zona infestata cu virusul in cauza.

Florida a raportat un total de 164 de cazuri de Zika, incluzand 19 persoane care locuiesc in alta parte. Exista, de asemenea, cinci cazuri in care nu s-a stabilit exact daca infestarea a avut loc in Florida sau nu.