Candidatul republican la presedintia SUA Donald Trump a promis miercuri ca va anula deschiderea catre Cuba si reluarea relatiilor diplomatice bilaterale, realizate de presedintele Barack Obama, transmite DPA.

"Poporul cubanez a luptat prea mult. Voi anula ordinele executive ale lui Obama si concesiunile facute Cubei pana la restabilirea libertatilor", a scris Trump pe Twitter.

Candidatul republican mai indicase ca - daca va fi ales presedinte - va urma propriul curs in privinta relatiilor cu Cuba si ca va anula masurile lui Obama "daca regimul Castro nu ne satisface cerintele", citeaza Agerpres.

Barack Obama si liderul de la Havana, Raul Castro, au inceput refacerea relatiilor americano-cubaneze in 2014. Cele doua tari si-au redeschis ambasadele la Havana, respectiv Washington, dar embargoul comercial al SUA impotriva Cubei, care poate fi ridicat doar de Congresul Statelor Unite, este inca in vigoare. In martie anul acesta, Obama a facut o vizita in Cuba, prima a unui presedinte american dupa aproape 90 de ani.