Rusia ar trebui investigata pentru crime de razboi in orasul sirian Alep si risca sa devina o natiune paria, a spus ministrul de externe britanic, potrivit The Guardian.

Siria - Alep, distrus de razboiFoto: Captura YouTube

Boris Johnson a recurs si la un apel putin obisnuit in lumea diplomatiei, cerand demonstratii anti-razboi in fata ambasadei ruse din Londra.

Oficialul britanic a declarat ca "moara justitiei macina incet, dar marunt", preconizand ca cei responsabili pentru crime de razboi in Siria vor ajunge pana la urma in fata curtii penale internationale.

Declaratiile lui Johnson subliniaza gradul in care s-au deteriorat relatiile dintre Rusia si Occident, pana la un nivele nemaiatins de la sfarsitul Razboiului Rece.

Ministrul britanic de externe a spus marti ca exista dovezi ca Rusia a atacat un convoi umanitar in Alep.

Moscova a replicat miercuri, spunand ca declaratiile sunt o :isterie rusofoba" si ca in zona nu erau avioane rusesti la momentul bombardamentului.

Avioanele ruse si-au reluat raidurile aeriene vizand cartierele rebele din Alep, iar activistii au declarat ca au fost cele mai intense bombardamente din ultimele zile, soldate cu cel putin 25 de morti, inclusiv copii, relateaza BBC News, citat de News.ro.

Imagini publicate de organizatiile pentru apararea drepturilor omului care urmaresc situatia in zona au aratat cadavre de copii mici, invelite in cearsafuri, in timp ce parintii plang langa ele.

Oragnizatia unamitara Medici Fara Frontiere a anuntat marti ca in oras mai functioneaza numai 11 ambulante, pentru ca cinci au fost distruse de bombe, iar alte opt au nevoie de piese de schimb.

Ultimele imagini cu Alep arata ca orasul este practic o ruina: