Abandonat de o mare parte din liderii Partidului Republican, candidatul la presedintie Donald Trump s-a dezlantuit marti intr-o serie de postari pe Twitter impotriva liderului Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan, si a celorlalti republicani "neloiali" care i-au retras sprijinul, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

"Ce bine ca am scapat de catuse si pot lupta pentru America asa cum vreau eu", a scris Trump, care ii considera pe republicanii intorsi impotriva sa mai rai decat adversara sa in cursa pentru Casa Alba, democrata Hillary Clinton.

"Te ataca din toate partile. Nu stiu sa castige - o sa-i invat eu!", a fost un alt mesaj al omului de afaceri, candidatul oficial al republicanilor.

Ryan declarase luni ca nu isi retrage sprijinul pentru Trump, dar nu ii va mai face campanie, dupa publicarea unei inregistrari din 2005 cu remarci obscene si jignitoare despre femei facute de actualul candidat - cel mai recent scandal din campania electorala din SUA.

In replica, Trump l-a caracterizat pe Ryan drept "un lider foarte slab si ineficient". Cat despre candidatul republican la alegerile prezidentiale din 2008, "senatorul foarte murdar de gura John McCain mi-a cersit sprijinul la alegerile primare (i l-am acordat, a castigat), iar apoi m-a abandonat pentru remarci de vestiar", a afirmat Trump - o aluzie la alegerile primare ale republicanilor, in care McCain a obtinut desemnarea drept candidat la un nou mandat in Senat. Senatorul si-a adaugat recent numele pe o lista tot mai lunga de personalitati ale partidului care refuza sa il mai sustina pe Donald Trump.