ISIS a confirmat, luni, moartea sefului sau de propaganda, pe care Pentagonul a spus ca l-a ucis intr-un atac aerian condus de SUA in provincia Raqqa din Siria, luna trecuta, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

O declaratie postata online de grupul militant a platit tribut lui Wa'il Adil Hasan Salman al-Fayad, cunoscut si sub numele de Abu Mohammed al-Furqan. Declaratia doar face referire la el prin numele sau fals.

Nu se specifica cand, cum sau unde a murit.

Pentagonul a declarat, luna trecuta, ca un atac aerian condus de SUA, pe 7 septembrie, a provocat moartea lui al-Fayad.

Se spune ca acesta a fost Ministru al Informatiilor, care se ocupa de supravegherea propagandei gruparii teroriste Stat Islamic, dar si un membru important al Consiliului Senior Shura.

Declaratia data de SI se refera la al-Fayed drept sef al "bratului" sau mass-media.

Atacul aerian a avut loc in nordul Siriei, in apropiere de Raqqa si l-a avut drept tinta pe al-Fayed, care se afla pe o motocicleta in afara casei sale, a spus Pentagonul.

SI controleaza o mare parte din Irak si din Siria si a transmis in direct decapitarea jurnalistilor si a voluntarilor, de-a lungul ultimilor ani. Gruparea are simpatizanti in mai multe tari, in care au avut loc atentate si au fost ucisi civili prin focuri de arma.