Accesul la serviciile de stocare online al datelor, precum DropBox GitHub si Microsoft OneDrive, a fost blocat in Turcia, dupa ce Guvernul a impus aceasta masura. Decizia vine dupa ce un grup de hackeri a creat scurgeri de informatii in ceea ce priveste e-mail-urile ministrului Energiei, anunta BBC.

Grupul "Redhack" a amenintat ca va publica informatiile, cu unele exceptii.

In total, peste 57.000 e-mail-uri au fost postate online.

Stirile despre aceste restrictii au fost demontate de catre grupul digital "Turkey Blocks", grup care monitorizeaza cenzura neta din tara.

Acestia au spus ca serviciul de stocare Google Drive, de asemenea, a fost inclus in lista initiala a site-urilor blocate, dar a fost eliminat din lista la scurt timp.

"Turkey Blocks" le-a spus utilizatorilor de TTNet, UyduNet, Turkcell ISP si altele, ca acestea au fost scoase din lista de sisteme blocate.

Nu este clar cat de eficienta este restrictionare, dupa ce mai multi oameni au spus pe retelele de socializare ca poti sa te conectezi la un site cu probleme, folosind un VPN.

Turcia nu a confirmat in mod oficial ca blocajul a fost impus.

Cu toate acestea, jurnalisti din intreaga lumea au inceput sa distribuie copii ale documentelor instantei care detaliaza actiunile impotriva grupului "RedHack". Acestia sunt acuzati ca au incercat sa suprime cache-ul a 20GB de e-mail-uri.

Actiunea este cea mai recenta dintr-o serie de eforturi ale guvernului turc de a reprima folosirea retelelor de socializare in tara.

La sfarsitul anului 2015, Guvernul a impus o amenda de 33.000 lire, daca Twitter nu ar fi de acord sa elimine considerat "propaganda terorista".