Politia thailandeza a informat luni ca a sporit masurile de securitate in capitala Bangkok, pe aeroporturi si in provinciile invecinate, dupa primirea unor informatii privind potentiale atacuri cu bomba la sfarsitul lunii octombrie, transmite agentia DPA, citata de Agerpres.

Este probabil ca potentialii atacatori sa apartina aceleiasi grupari care a intreprins o serie de atacuri cu bomba in centrul si sudul Thailandei in luna august, a declarat adjunctul sefului politiei, Srivara Ransibrahmanakul.

Acesta a precizat ca securitatea a fost intarita la Bangkok si in jurul capitalei, mai ales in zona atractiilor turistice si a ambasadelor.

Informatiile primite sugereaza ca sunt planificate atacuri in perioada 25-30 octombrie.

In luna august, 11 bombe au vizat, intr-o singura zi, destinatii turistice si cladiri guvernamentale din sapte provincii. Atacurile s-au soldat cu un bilant tragic de patru morti si peste 30 de raniti.

Politia isi coordoneaza actiunile cu operatorii de turism si cu administratiile centrelor comerciale din Bangkok, cerand in acelasi timp publicului sa ramana vigilent si, in caz de suspiciune, sa anunte autoritatile, au indicat oficialii.