Premierul ungar Viktor Orban a declarat ca sistemul cotelor obligatorii de refugiati ar trebui eliminate de pe agenda UE, in contextul riscurilor de securitate ridicate de imigratie, informeaza mediafax citand agentia de stiri MTI.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sistemul cotelor obligatorii de redistribuire fara o limita maxima ar putea narui "tot ce am indeplinit si ar putea distruge toate lucrurile pentru care am lucrat," a declarat Orban, in cadrul unei intrevederi cu premierul slovac Robert Fico.

Liderul de la Budapesta a mai adaugat ca ungurii doresc sa fie in siguranta, iar ceea ce s-a intamplat la Paris ar putea sa se intample si la Bratislava ori Budapesta. In contextul acestor riscuri de securitate, Orban a facut un apel la omologul sau slovac pentru eliminarea de pe agenda UE a cotelor obligatorii de refugiati.

La randul sau, Robert Fico a reiterat ca, din punctul sau de vedere, sistemul cotelor obligatorii de refugiati este "mort din punct de vedere politic," adaugand ca in ceea ce priveste imigratia, eliminarea cauzelor sale si securizarea eficace a frontierelor Schengen au o importanta cruciala in gestionarea problemei.