Deputatul european Siegfried Muresan va reprezenta Parlamentul European, ca membru al delegatiei Comisiei pentru afaceri economice si monetare din PE, la Reuniunea anuala Fondul Monetar International - Banca Mondiala, care se va desfasura in perioada 6 - 9 octombrie 2016 la Washington DC. Din delegatie mai fac parte presedintele Comisiei pentru afaceri economice si monetare, Roberto Gualtieri (Italia), vicepresedintele Comisiei, Pablo Zalba Bidegain (Spania), presedintele Comisiei de ancheta "Panama Papers", Werner Langen (Germania), si membrii Comisiei pentru afaceri economice si monetare Pervenche Beres (Franta), Jakob von Weizsacker (Germania) si Bernd Lucke (Germania).

Siegfried Muresan va tine un discurs la pranzul de lucru al Institutului European din Washington pe tema "Uniunea Bancara Europeana si viitorul Uniunii Economice si Monetare" pe data de 6 octombrie si va avea, pe 7 octombrie, o intalnire cu ambasadorul Romaniei in Statele Unite, George Maior.

Siegfried Muresan va participa, de asemenea, la intalniri cu directorul general al FMI, Christine Lagarde, cu directorul Departamentului pentru Europa al FMI, Poul M. Thomsen, si cu directorul adjunct, Mahmood Pradhan (TBD), cu economistul-sef al FMI, Maurice Obstfeld, si cu vicepresedintele Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, Cyril Muller.

Reuniunile anuale ale conducerii Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, cunoscute sub denumirea de Reuniunea anuala FMI - Banca Mondiala, se desfasoara incepand cu anul 1946, de regula, in luna septembrie sau octombrie. In timpul reuniunii, cele doua institutii parte ale sistemulului Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) isi prezinta activitatea din ultimul an in fata partenerilor si a publicului si organizeaza o serie de evenimente in cadrul carora se discuta despre probleme de importanta globala, printre care perspectivele economice mondiale, eradicarea saraciei, dezvoltarea economica si eficienta programelor de ajutorare.