In 2014 erau in Statele Unite 42,4 milioane de imigranti, legal si ilegal, cel mai mare numar inregistrat pana acum, arata o analiza recenta a Biroului american de Recensamant. Proportia imigrantilor a fost alimentata de numarul din ce in ce mai mare de imigranti din tarile musulmane, si are un impact major asupra serviciilor publice, precum sistemul scolar public, scrie the Washington Examiner.

Numarul de imigranti din SUA (1900 -2014)Foto: cis.org

Elevii din familii de imigranti reprezinta 23% (10,9 milioane) din elevii inregistrati in scolile publice, arata datele Centrului pentru Studiul Imigratiei (vezi aici raportul).

Cea mai mare crestere se inregistreza in randul imigrantilor din tarile majoritar musulmane.

Potrivit autorilor raportului CIS, directorul de cercetare Steven A. Camarota si demograful Karen Zeigler: "Tarile contributoare cu cele mai mari cresteri procentuale ale imigrantilor care traiesc in SUA, in intervalul 2010 si 2014, sunt Arabia Saudita (in crestere cu 93%), Bangladesh (in crestere cu 37%), Irak (in crestere cu 36%), Egipt (in crestere cu 25%) si Pakistan, India si Etiopia (in crestere cu 24%)".

"Cele mai recente date colectate de Biroul de Recensamant arata ca 18,7 milioane de imigranti au sosit in tara intre 2000 si 2014. Intre 2010 si 2014, 5,6 milioane de imigranti au sosit in SUA. Cei peste un milion de imigranti care se stabilesc in tara in fiecare an au un impact semnificativ asupra multor zone ale vietii americane. Noua imigratie plus nasterile in familii de imigranti au adaugat peste 8 milioane de oameni populatiei americane intre 2010 si 2014, explicand cresterea demografica covarsitoare.

Imigrantii reprezinta mai mult de 1 din 8 ocuitori ai SUA. Copii din familiile de imigrant reprezinta acum aproape 1 elev din 4, aproape 1 din 3 copii care traiesc in saracie, si 1 din 3 copii fara asigurare medicala, fapt ce pune presiuni enorme asupra scolilor publice, a sistemului de sanatate si a infrastructurii fizice.

Multi dintre imigrantii adulti care ajung in SUA au o scolarizare precara, de doar cativa ani, iar asta este unul dintre motivele pincipale pentru care multi traiesc in saracie, recurg la programe de asistenta sociala si nu au asigurare medicala", continua raportul.