Guvernul columbian si gherila marxista FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia) si-au reluat marti dialogul in Cuba, dupa ce acordul lor de pace a fost respins la referendumul de duminica, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Capitala cubaneza Havana a fost gazda negocierilor intre cele doua parti din 2012 si pana in septembrie anul acesta, cand un acord a pus capat unei perioade de 52 de ani de razboi civil in Columbia, soldat cu aproximativ 250.000 de morti.

Poporul columbian a respins acest acord printr-un referendum cu rezultat strans, la o diferenta mai mica de jumatate de procent intre "da" si "nu". Guvernul si FARC au anuntat ca vor continua totusi sa respecte armistitiul.

Opozitia din Columbia critica in special concesia guvernului de a garanta locuri in parlament reprezentatilor FARC. Liderul opozitiei, fostul presedinte Alvaro Uribe, a refuzat pana acum sa participe la negocieri cu rebelii. Dupa referendum, el s-a aratat dispus sa participe la identificarea unei solutii comune. Urine se va intalni miercuri dimineata cu succesorul sau, presedintele Juan Manuel Santos.