Ministerul de externe al Rusie a denuntat marti "presiunile" serviciilor secrete americane pentru racolarea unor diplomati rusi din SUA, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Situatia in jurul diplomatilor rusi din Statele Unite se inrautateste continuu", iar tentativele Washingtonului de a-i racola ca agenti de informatii "s-au inmultit evident" in ultimii doi ani si jumatate, afirma ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, intr-un comunicat.

Potrivit acestuia, "serviciile speciale americane nu se jeneaza sa recurga la mijloacele de presiune cele mai mizerabile, mergand pana la amenintari la adresa sanatatii membrilor de familie" ai diplomatilor.

Oficialul rus a denuntat de asemenea "impedimentele artificiale" si "restrictiile inventate", despre care a afirmat ca perturba functionarea reprezentantelor diplomatice ale Rusiei in SUA.

Pe de alta parte, a mai declarat Riabkov, Statele Unite desfasoara in Rusia "activitati intense de spionaj (...) sub acoperire diplomatica. El a mentionat prezenta frecventa a unor ofiteri din subordinea atasatului militar american la Moscova in apropierea unor obiective militare strategice.