Guvernul Marii Britanii va analiza posibilitatea modificarii legislatiei pentru a ingreuna procedurile care le permit companiilor sa angajeze cetateni straini, in cadrul eforturilor de limitare a imigratiei, informeaza Mediafax citand Reuters.

Premierul Theresa May a explicat ca referendumul din 23 iunie, care a avut drept rezultat decizia iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, reprezinta un semn ca imigratia este la un nivel prea mare. Dintre cele 31,7 milioane de persoane angajate in Marea Britanie la sfarsitul lunii iunie, 5,4 milioane sunt nascute in strainatate.

"Vrem in continuare sa aducem in Marea Britanie persoanele care au calificarile cele mai inalte", a afirmat ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, la o reuniune a Partidului Conservator pe tema Brexit.

"Dar doar prin reducerea cifrelor la niveluri sustenabile putem schimba perceptia opiniei publice astfel incat imigratia sa redevina un lucru acceptabil", a explicat Amber Rudd.

Printre masurile analizate de Guvernul de la Londra se numara fixarea unor cote privind angajarea strainilor.

"In scurt timp, ne vom consulta asupra viitoarelor masuri pentru tinerea imigratiei sub control. Vom analiza situatia de pe piata muncii si a studiilor. Acest lucru va include si posibilitatea inaspririi testelor efectuate de companii inainte de a face recrutari din strainatate", a subliniat Rudd.