"Ce fel de geniu pierde un miliard de dolari intr-un singur an?", s-a intrebat retoric luni Hillary Clinton, la o zi dupa ce New York Times a dezvaluit date din declaratia fiscala a lui Donald Trump din 1995, potrivit Agerpres.

Candidata democrata la presedintia SUA, citata de Reuters, a preluat astfel in propria campanie informatiile care arata ca rivalul sau republican ar fi putut beneficia legal, ulterior pierderilor de 916 milioane de dolari declarate acum doua decenii, de pana la 18 ani de scutiri de impozite, pana la concurenta sumei respective.

"Trump reprezinta chiar sistemul stramb pe care sustine ca vrea sa-l schimbe. Toata povestea asta ne spune tot ce e de spus despre felul lui Trump de-a face afaceri", le-a spus Clinton sustinatorilor ei la un miting electoral din statul Ohio.

Trump a replicat indirect, in cadrul propriei sale campanii, in statul Colorado: "Am utilizat in mod legal legislatia fiscala in avantajul meu, al firmei mele, al investitorilor si al angajatilor mei". Stafful sau de campanie subliniase deja ca Trump a platit totusi sute de milioane de dolari de alte taxe, inclusiv pe proprietate, vanzari si accize.

Candidatul republican a refuzat pana acum sa isi faca publice declaratiile de impunere, conform traditiei de decenii din politica americana. El a aratat ca impozitele sale fac obiectul unui audit al Internal Revenue Service - agentia fiscala a Statelor Unite.