Cel putin 22 de oameni au fost ucisi si cateva zeci raniti de un atentator sinucigas care a detonat luni o bomba la o nunta in regiunea controlata de kurzi in nord-estul Siriei, informeaza agentiile internationale de presa. Atacul a avut loc in satul Tal Tawil, potrivit Agerpres.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, printre victime se numara si mirele, un luptator al Fortelor Democratice Siriene - alianta a arabilor si kurzilor impotriva gruparii jihadiste Stat Islamic (SI). Un corespondent al AFP a relatat ca a vazut multi raniti intr-un spital din orasul Hasake din apropiere. Agentia de presa locala Hawar si activistii media kurzi au publicat fotografii in care se vad daramaturi, distrugeri si sange intr-un local de genul celor folosite de obicei pentru nunti in Siria, transmite DPA.

SI, care a atacat de multe ori atat civili, cat si tinte militare kurde, a transmis prin canalul sau media Amaq ca un luptator de comando a atacat o adunare a unor kurzi inarmati in apropiere de Hasakeh - stire care, potrivit AFP, ar constitui o revendicare a atentatului