Patrick Buisson, fost consilier al lui Nicolas Sarkozy timp de 7 ani, face noi dezvaluiri stanjenitoare despre fostul presedinte al Frantei. Buisson sustine, intr-o carte in care il descrie pe fostul presedinte al Frantei ca fiind "slab, imatur si narcisist", ca acesta obisnuia sa laude decolteul sotiei sale, Carla Bruni, in fata ministrilor francezi, relateaza The Independent.

Carla Bruni si Nicolas SarkozyFoto: Agerpres

Patrick Buisson a fost timp de 7 ani unul dintre consilierii de top ai lui Nicolas Sarkozy. Cei doi au incheiat colaborarea, nu in cele mai bune conditii, in anul 2012, cand Sarkozy a pierdut cursa pentru un nou mandat de presedinte al Frantei.

In cartea lansata recent, Buisson cei 7 ani petrecuti in calitate de consilier de top al fostului lider de la Elysee.

El il descrie pe Sarkozy, in carte, ca pe un om slab, care poza intr-un dur, dar care in realitate era dependent de sotia sa, fostul model Carla Bruni.

Cea mai grava acuzatie lansata de Buisson in cartea sa este insa legata de protestele masive care au cuprins Franta in anul 2006, cand Nicolas Sarkozy era ministru de Interne. Patrick Buisson sustine ca Sarkozy ar fi permis in mod deliberat accesul protestatarilor din suburbiile Parisului - inclusiv bande de arabi si oameni de culoare - in centrul capitalei, pentru ca apoi sa scoata in evidenta capacitatea sa de a restabili ordinea.

Memoriile incomode ale fostului consilier de la Palatul Elysee vin intr-un moment in care Nicolas Sarkozy planuieste o noua candidatura la presedintia Frantei.