Editorul politic al postului de televiziune ITV a sustinut sambata seara ca toate reglementarile si legislatiile europene vor fi introduse in sistemul legislativ britanic dupa iesirea Marii Britanii din UE, iar reglementarile considerate inutile vor fi abrogate treptat in urmatorii ani, scrie News.ro. Declaratia editorului politic a fost facuta fara citarea unor surse exacte.

Premierul Theresa May urmeaza sa tina duminica un discurs la sediul Partidului Conservator din Londra, in care va da asigurari antreprenorilor cu privire la legalitatea produselor, a acordurilor comerciale incheiate si a reglementarilor europene privind angajatii dupa iesirea Marii Britanii din UE.

Invocarea articolului 50 a fost amanata de executivul britanic pana la inceputul anului viitor, pentru ca echipele de negociatori nu au fost pregatite in avans.

Londra mizeaza sa obtina in cursul negocierilor acces nelimitat la piata unica europeana, desi este reticenta in a accepta libertatea de miscare a muncitorilor europeni. In schimb, liderii europeni au sustinut ca principiul libertatii de miscare a muncitorilor pe piata unica este unul de la care blocul comunitar nu poate abdica si nu vor fi acceptate compromisuri in acest caz.