Politistii francezi au intervenit sambata cu tunuri de apa si gaze lacrimogene impotriva migrantilor si a protestatarilor adunati in fata asa-numitei "Jungle" din Calais, in ciuda unei interdictii impuse de catre autoritatile locale in tabara de migranti improvizata, transmite Reuters.

Circa 200 de migranti si 50 de protestatari s-au adunat sub un pod din apropierea taberei improvizate, pentru a protesta fata de conditiile de viata din "Jungla" pe care presedintele Francois Hollande o doreste distrusa pana la finele acestui an, in pregatirea alegerilor prezidentiale din primavara anului viitor, citeaza News.ro.

Ciocniri violente au izbucnit intre politisti si migranti, in timp ce ii impingeau pe acestia din urma inapoi in interiorul taberei. De asemenea, activistii au aruncat cu pietre spre fortele de securitate.

Circa 150 de protestatari au fost blocati de catre fortele de ordine, dupa ce au plecat sambata dimineata la bordul a trei autocare din metropola Paris spre Calais. Interventia autoritatilor a avut loc cu doar 48 de kilometri inainte de intrarea in port.

Mii de migranti raman blocati de mai bine de doi ani in tabara de migranti de la Calais si incearca in fiecare noapte sa se ascunda in tiruri pentru a ajunge in mod ilegal in Marea Britanie.

Prezenta migrantilor a ridicat tensiuni intre noii locatari si localnicii din regiune si a dus la desfasurarea permanenta a unei unitati politienesti.