Oficialii vamii ruse au observat o “miraculoasa” recolta de mere in Belarus, o tara care a reusit sa vanda Rusiei de cinci ori mai multe mere decat a produs, scrie The Moscow Times.

MereFoto: MorgueFile.com

Reprezentantii agentiilor rusesti spun ca discrepanta in cifrele pentru anul 2015 a aparut din cauza documentelor falsificate pentru a face contrabanda la granita ruso-belarusa cu produse europene aflate sub sanctiunile aplicate de Moscova.

“Produse asupra carora Rusia a aplicat sanctiuni apar adesea la granita cu documente false in care sunt declarate drept produse din Belarus”, a spus adjunctul procurorului general din Rudsia, Vladimir Malinovsky.

“Circa 573.000 de tone de mere si ciuperci belaruse au fost importate in Rusia in 2015 - de cinci ori mai mult decat s-a recoltat acolo”, a adaugat el.

Rusia a introdus in august 2014 un embargo asupra unei lungi liste de alimente, inclusiv carne, peste, branzeturi, fructe si legume.

Sanctiunile afecteaza UE, SUA, Canada, Australia, Norvegia, Albania, Muntenegru, etc., ele fiind instituite impotriva tarilor care au impus si ele sanctiuni Moscovei dupa anexarea Crimeii.