Cel putin 200 de detinuti au evadat joi dintr-o inchisoare de minima securitate din Brazilia, in urma unei revolte, dar aproape jumatate dintre ei au fost prinsi la numai cateva ore de la evadare, au anuntat autoritatile, potrivit Reuters, citata de News.ro.

Detinutii au fugit din penitenciarul Jardinopolis, aflat la circa 160 de kilometri nord-vest de Sao Paulo, cel mai mare oras din Brazilia.

Deocamdata nu exista informatii privind decese sau raniri in randul gardienilor sau detinutilor.

Autoritatile care se ocupa cu sistemul penitenciar la Sao Paulo au declarat ca detinutii au incendiat mai multe celule intr-o aripa a inchisorii, in cursul inspectiei obisnuite de dimineata.

In haosul care a urmat, detinutii au daramat un gard de securitate de patru metri inaltime si au fugit in campurile de trestie de zahar din jur si pe firul unui rau.

Cotidianul Folha din Sao Paulo afirma ca in inchisoare se aflau 1.800 de detinuti, desi fusese proiectata numai pentru 1.000.

Autoritatile au refuzat sa precizeze ce fel de infractiuni comisesera cei care au evadat.

Revoltele si evadarile sunt frecvente in inchisorile din Brazilia. Tara criticata aspru de organizatiile pentru drepturile omului din cauza conditiilor din penitenciare.