Ministerul de externe al Arabiei Saudite a condamnat joi adoptarea de catre Congresul Statelor Unite a unei legi care permite familiilor victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001 sa dea in judecata regatul saudit pentru despagubiri, informeaza Reuters, citand SPA - agentia de presa oficiala de la Riad.

Un comunicat al ministerului afirma ca legea respectiva constituie un motiv de "mare ingrijorare" si ca "eroziunea imunitatii suverane va avea un impact negativ asupra tuturor tarilor, inclusiv a Statelor Unite", potrivit Agerpres.

Senatul american, urmat de Camera Reprezentantilor, a trecut miercuri peste veto-ul presedintelui Barack Obama pentru prima oara in cei opt ani de mandat ai acestuia, adoptand legea respectiva.

Arabia Saudita a negat permanent orice implicare in atentatele de la 11 septembrie, dar 15 din cei 19 teroristi care au deturnat avioanele folosite in atacuri erau cetateni sauditi. Pe aceasta baza, potrivit noii legi, familiile victimelor ar putea cere despagubiri guvernului de la Riad.