Unul dintre cei doi lei care au scapat dintr-o incinta din Leipzig, de la gradina zoologica din Germania, a fost impuscat mortal dupa ce incercarile de a folosi un tranchilizant au esuat, potrivitBBC.

Leii de sex masculin, Majo si Motshegetsi, au evadat din incinta lor si au sarit peste un sant cu apa, in jurul orei 08:40 (06:40 GMT), inainte ca gradina zoologica sa se deschida pentru vizitatori.

Acestia au fost descoperiti intr-un tufis, intr-o stare de groaza.

Cu toate ca unul dintre mamifere a fost dus inapoi in cusca, celalalt a continuat sa fie extrem de agitat si, drept urmare, a fost impuscat.

"Acesta este un final foarte, foarte trist, pe care chiar nu mi l-as fi dorit", a declarat directorul, Joerg Junhold.

"Dar in acest caz, siguranta personala a fost prioritara."

Cele doua animale din specia de lei Etosha, numita astfel dupa o suprafata din Namibia, au sosit la gradina zoologica din Leipzig abia luna trecuta, din orasul elvetian Basel.

Dupa ce leii au fost gasiti la o distanta mica de incinta lor, in jur de 40 de ingrijitori i-au incercuit cu vehicule, in incercarea de a-i trimite inapoi in cusca.

Ei au reusit, dupa trei ore, sa intoarca din drum unul dintre animale cu ajutorul unui gard, dar celalalt leu a devenit atat de agitat, incat au fost nevoiti sa apeleze la tranchilizante.

Presa locala a declarat ca Majo a supravietuit, dar Motshegetsi a fost ucis.

Incinta respectiva este aceeasi de 15 ani, a spus directorul. Nu au mai existat probleme in trecut, dar situatia privind securitatea va fi revizuita.

Ultima data cand s-a intamplat ca leii sa scape din incinta lor de la gradina zoologica din Leipzig a fost in 1913, atunci cand o vanatoare pe scara larga a culminat cu uciderea a sase lei.