Un tren de navetisti a intrat joi dimineata in viteza intr-un terminal al unei gari din Hoboken, New Jersey, sarind de pe sine. Din informatiile disponibile la aceasta ora, 3 persoane si-au pierdut viata si peste 100 au fost ranite, multe fiind in stare grava. Din imaginile de la fata locului se pot observa pragube materiale semnificative, informeaza NBC4 New York, potrivit CNBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

-------------

Ora 17:30 Trei persoane au murit in accidentul de joi dimineata si peste 100 de persoane sunt ranite, multe dintre ele fiind in stare grava (AFP).

Ora 17:02 Peste 100 de persoane sunt ranite in urma accidentului, informeaza AFP, citand CNN si ABC.

Trenul de navetisti, plin la aceasta ora de varf, nu a oprit in dreptul peronului, intrand cu viteza in teminalul garir di Hoboken, oras situat vizavi de Manhattan, peste raul Hudson.

Michael Larson, un angajat al companiei care administreaza reteaua feroviara, a declarat pentru CNN ca trenul a trecut prin barele de protectie asezate la sfarsitul liniei, intrand in gara cu o viteza atat de mare incat s-a ridicat si a provocat prabusirea coronamentului situat deasupra liniei.

Politia locala a declarat pentru NBC New York ca se inregistreza "victime in masa".

Cauzele deraierii sunt neclare in acest moment.

Hoboken se afla la circa 11 km vest de New York.

"Nu am incetinit deloc", a declarat un pasager, Jim Finan, pentru Fox News. "Am apasat butonul de panica. Oamenii au incercat sa sparga geamurile".

Finan a confirmat ca trenul era plin cu pasageri.

Unul dintre agentii de politie chestionati de AFP a explicat ca "plafonul (garii) s-a prabusit asupra lui".

El a precizat ca unii oameni care se aflau pe platforma garii in momentul in care trenul a intrat in gara au fost prinsi in calea sa.

"Cand am ajuns la fata locului, am vazut oameni fugind, oameni raniti, unii serios. Exista, clar, multe distrugeri. Acoperisul (garii), parte a acoperisului, s-a prabusit", a declarat pentru AFP Pancho Bernasconi, directorul agentiei foto Getty, care se afla in gara in momentul accidentului.

In imagininle postate pe internet se poate vedea o scena de haos si confuzie. Exista posibilitatea ca unii pasageri sa fi ramas blocati in vagoanele lovite.

Avand in vedere localizarea Hoboken fata de Manhattan, peste raul Hudson, multa lume face naveta cu trenul.

Traficul feroviar prin gara Hoboken a fost suspendat temporar, precizeaza serviciile de inteventie.

Accidentele de tren nu sunt rare in SUA, lipsa de investitii in calea ferata fiind adesea denuntata.

Ultimul accident major s-a petrecut in mai 2015, cand un tren Amtrak care se deplasa pe ruta Washington-New York a deraiat in philadelphia, provocand moartea a 8 persoane si ranind alte 200.