Escaladarea violentelor in Siria, in special in cartierele detinute de rebeli in orasul Alep, arata ca o solutie politica a conflictului "nu mai este o optiune viabila", a afirmat miercuri un responsabil al opozitiei regimului Bashar Al-Assad, citat de AFP.

Rebelii sunt pe punctul "de a lua in calcul toate optiunile pentru a apara poporul sirian impotriva agresiunii ruse" in Siria, a declarat intr-un comunicat Mouwafaq Nyrabia, vicepresedinte al Coalitiei Nationale Siriene (CNS), principala formatiune a opozitiei siriene in exil, citeaza Agerpres.

"O solutie politica nu mai este o optiune viabila in climatul actual", a adaugat el.

"Opozitia armata si cea politica actioneaza pentru a strange randurile si a-si defini prioritatile in lumina campaniei militare feroce desfasurate de regim si aliatii acestuia", a continuat Mouwafaq Nyrabia, fara sa ofere mai multe detalii.

Coalitia Nationala Siriana nu a difuzat niciun comunicat oficial in numele sau.

Damascul si aliatul sau rus au lansat la 22 septembrie o ofensiva in vederea cuceriri in intregime a orasului Alep, fosta capitala economica a tarii. Din iulie 2012, orasul este divizat intre cartierele de vest, aflate sub controlul regimului, si cartierele de est, administrate de opozanti.

Escaladarea violentelor are loc dupa esecul unui acord de incetare a focului americano-rus semnat pe 9 septembrie la Geneva, dar care a fost incalcat zece zile mai tarziu.

Razboiul civil din Siria a facut peste 300.000 de morti si a constrans milioane de persoane sa isi paraseasca locuintele in cinci ani si jumatate, reaminteste AFP.