Patru minori pakistanezi cu varste de 16 si 17 ani au fost arestati duminica, fiind acuzati ca au violat un tanar din aceeasi tara si de aceeasi varsta in tabara de refugiati de pe insula Lesbos, a anuntat miercuri politia locala, citata de AFP.

Coasta Turciei si insula LesbosFoto: Google Maps

"Cei patru minori vor fi transferati miercuri in fata procurorului", a precizat o sursa politieneasca.

Incidentul a avut loc sambata.

Comisarul european pentru Justitie, Vera Jurova, calificand aceasta chestiune drept un "subiect urgent", a cerut in aceasta luna Atenei sa creeze 1.500 de locuri suplimentari pentru copii migranti si refugiati care nu sunt insotiti de parinti.

Dar taberele de pe insula Lesbos sunt depasite, la fel ca si cele de pe majoritatea celorlalte patru insule de sosire pentru micile ambarcatiuni care vin din Turcia.

Miercuri, pe insula se aflau 5.858 de migranti si refugiati, in conditiile in care capacitatea de primire nu este decat de 3.500 de persoane. Numeroase ONG-uri au denuntat conditiile mizerabile din aceste tabere precum si disputele frecvente dintre migranti care au loc aici.

In urma cu zece zile, un incendiu a izbucnit intr-o tabara din Lesbos. Este aproape sigur ca incendiul a fost provocat intentionat, de persoanele care locuiau in tabara, provocand tabere importante, dar nu si victime.

"Incendiile si incidentele care au loc de ceva vreme in tabere sunt rezultatul esecului repartitiei migrantilor in tarile membre ale UE", a acuzat miercuri ministrul grec al afacerilor europene, Nikos Xydakis.