Autoritatile spaniole au anuntat miercuri ca au arestat in Spania, Germania si Belgia cinci presupusi membri ai unei celule de propaganda online a organizatiei Statul Islamic, in cadrul unei operatiuni internationale de politie, relateaza AFP, citata de News.ro.

Doua arestari au avut loc la Barcelona, in Spania, una in enclava spaniola Melilla, in Maroc, una la Wuppertal, in Germania si una la Bruxelles.

"Cei cinci formau o celula cu o structura perfect organizata, ce primea ordine de la organizatia terorista Daech (acronimul arab al Statului Islamic), care actionau prin intermediul a diverse canale de pe Internet ce duceau catre pagina de Facebook 'Islam in Spania', pe care o administrau persoanele arestate in Germania si Belgia", a anuntat Ministerul spaniol de Interne.

Aceasta pagina pe Facebook, in mare parte in spaniola, "este urmarita de 32.500 de navigatori pe Internet", a adaugat ministerul intr-un comunicat.

"Sub pretextul divulgarii unui continut religios, ea intercaleaza mesaje si comentarii radicale care ii glorifica pe combatantii jihadisti si actiunile Daech", precizeaza ministerul.

Cei cinci retinuti sunt acuzati ca au vrut sa incite la comiterea unor atentate si de recrutare de candidati la jihad.

Spania a fost ocolita, pana in prezent, de atacuri sangeroase revendicate de Statul Islamic, spre deosebire de Franta vecina, unde au avut loc incepand din 2015 o serie de tacauri, soldate cu cel putin 238 de morti, Belgia si Germania.