Marea Britanie mai are multe de facut pana sa initieze in mod oficial procedura de iesire din Uniunea Europeana, insa, odata declansat, Londra nu va taragana procesul, a declarat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, potrivit Reuters online citata de Mediafax.

"Cred ca lucrul esential aici este acela ca, in mod evident, nu vom face asta inainte de Craciun si cred ca mai avem multe lucruri de pus in ordine, iar acest lucru se intampla chiar acum," a declarat Johnson pentru BBC.

"Insa cred (...) ca toata lumea isi doreste (...) claritate si sa initiem procesul. Iar lucrul cheie este sa nu lasam procesul sa treneze," a completat ministrul.

Premierul Theresa May s-a angajat sa negocieze un "acord unic" pentru Marea Britanie, sa obtina termeni comerciali favorabili si sa limiteze imigratia, o combinatie despre care liderii europeni au declarat ca nu este posibila, acestia conditionand accesul la zona de liber schimb de garantarea libertatii de circulatie a persoanelor.

Jeremy Corbyn, recent reales lider al Partidului Laburist, a facut un apel la Guvernul britanic sa implice Parlamentul in negocierile privind separarea Marii Britanii de Uniunea Europeana.

"Este o chestiune politica uriasa, este cea mai importanta chestiune economica pentru Marea Britanie din toata viata mea si cred ca, cel putin, ar trebui ca Parlamentul sa fie informat in totalitate," a declarat politicianul laburist pentru BBC.