O instanta din Italia a condamnat un barbat in varsta de 35 de ani la doi ani de inchisoare pentru relatii sexuale cu o prostituata in varsta de 15 ani si l-a pus sa ii cumpere tinerei 30 carti pe tema demnitatii femilor, cum ar lucrari semnate de Virginia Wolf, Anne Frank sau Emily Dickinson, precum si doua filme cu tema feminista, informeaza The Guardian, citand presa italiana.

Sentinta judecatorului Paolo Di Nicola vine dupa o investigatie lansata in 2013 asupra unei retele de prostitutie din Roma care folosea fete cu vasta de 14 si 15 ani.

Adolescentele erau atrase in lumea prostitutiei cu bani, pe care acestea ii foloseau pentru "a-si cumpara noi haine si cele mai noi versiuni de telefoane mobile", scrie presa italiana citand informatii facute publice de investigatori.

"Decizia sugereaza ca judecatorul a preferat un remediu care sa o ajute pe tanara sa inteleaga ca adevarata 'distrugere' pe care a suferit-o este distrugerea demnitatii ca femeie", a scris Corriere della Sera.

Adriana Cavarero, a carei carte "In pofida lui Plato" se numara printre cele pe care barbatul trebuie sa le dea tinerei, a declarat ca ar fi fost mai bine daca judecatorul ar fi citit cartile barbatului condamnat.

"Adolescenta nu este un timp bun pentru reflectie, ceea ce a facut el este mult mai rau: un adult care, constient, a facut sex cu o minora", a spus Cavarero, profesoara de filosofie la universitatea din Verona.