Jeremy Corbyn a fost reales in pozitia de lider al Partidului Laburist din Marea Britanie, inregistrand o victorie categorica impotriva contracandidatului sau, Owen Smith, relateaza Reuters.

Jeremy CorbynFoto: Captura YouTube

In cadrul scrutinului intern, Corbyn a obtinut peste 313.000 de voturi, fata de cele 193.000 obtinute de contracandidatul sau, consolidandu-si pozitia in interiorul partidului prin infrangerea taberei care considera ca Partidul Laburist sub conducerea lui Corbyn se indreapta tot mai mult spre stanga - o miscare perceputa de multi parlamentari ca o indepartare de putere, fapt ce ar permie conservatorilor sa decida termenii iesirii Marii Britanii din UE.

Liderul laburist a salutat rezultatul incurajator si a facut un apel la membrii partidului sa se uneasca pentru a infrange dominatia conservatorilor si pentru a genera o "schimbare reala" in Marea Britanie.

"Alegerile sunt evenimente patimase si deseori marcate de partizanat, uneori, in focul dezbaterii, se spun lucruri pe care mai tarziu le regretam. Insa trebuie sa ne amintim mereu ca in partid ca avem mult mai multe lucruri in comun decat lucruri care ne despart," a afirmat Corbyn, intr-un discurs sustinut in cadrul congresului anual al formatiunii.

Victoria sa marcheaza urmatoarea faza din batalia asupra controlului Partidului Laburist.