Serviciul grec de azil a respins in prima instanta cererea unuia dintre cei opt militari turci care au fugit in Grecia dupa lovitura de stat esuata din Turcia si a refuzat sa examineze solicitarile altor doi, a declarat joi avocatul lor si o sursa judiciara, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Autoritatile elene 'au respins cererea unuia dintre militarii turci si au inghetat solicitarea altor doi', a declarat avocatul Stravroula Tomara. Potrivit unei surse judiciare, 'inghetarea' inseamna de fapt ca serviciul de azil a refuzat 'sa discute cazul celorlalti doi militari' pentru ca argumentele lor 'au fost considerate insuficiente' pentru a fi examinate. 'Asteptam in continuare decizia pentru ceilalti cinci', a adaugat Stravroula Tomara.

'Decizia privind respingerea solicitarii de azil a unuia dintre cei opt (militari) se bazeaza pe concluzii arbitrare, potrivit carora acest militar ar fi participat la tentativa de lovitura de stat din Turcia din 15 iulie', a adaugat avocatul. Potrivit legislatiei, un recurs impotriva acestei decizii este posibil, 'ceea ce vom face in curand, in termenul prevazut de 15 zile', a spus avocatul. Ankara a cerut extradarea celor opt militari turci, insa cererea nu va fi examinata de justitia elena decat dupa ce va fi luata o hotarare definitiva in legatura cu solicitarea lor de azil.