Premierul Dacian Ciolos i-a transmis presedintelui Palestinei, Mahmoud Abbas, ca Romania sprijina reluarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene, au declarat surse oficiale pentru Agerpres.

Ciolos si Abbas au avut miercuri o intrevedere bilaterala in marja participarii la reuniunea Adunarii Generale a ONU.

Sursele citate mai sustin ca in cadrul intalnirii cei doi oficiali au trecut in revista stadiul relatiilor si cooperarii bilaterale, prilej cu care a fost reconfirmata dorinta comuna de a dezvolta si intensifica in continuare aceasta cooperare.

De asemenea, a fost subliniata importanta pe care o are in acest sens reuniunea Comitetului Interguvernamental Romano-Palestinian, care urmeaza a se desfasura, la Ramallah, la mijlocul lunii noiembrie a acestui an.

Premierul Ciolos a reiterat de asemenea sprijinul pe care il acorda Romania prin realizarea proiectelor de asistenta destinate Palestinei, acesta reflectandu-se in bursele si cursurile destinate pregatirii personalului diplomatic si consular, precum si in domeniile sanatatii, educatiei, cercetarii, agriculturii.

In cadrul intrevederii, au fost, de asemenea, abordate evolutiile actuale din Orientul Mijlociu, cu accent pe eforturile internationale in vederea reluarii dialogului din cadrul Procesului de pace.